Suklaa – lemmenrohto

Suklaa – lemmenrohto

Suklaata pidetään rakastavaisten herkkuna – erityisesti, jos suklaaseen dipataan mansikoita ja rakastavaiset syöttävät näitä suklaaseen dipattuja mansikoita toinen toisilleen. Joku voi olla sitä mieltä, että suklaaseen dipatut mansikat ovat jo liiankin kliseistä tarjottavaa omalle rakastetulle ja että tällaiset tarjottavat kuulostavat liian imelältä ja ilmeiseltä. Kuitenkin moni on myös sitä mieltä, että vanhassa vara parempi, mitä voisi tässä asiassa käyttää puoltamaan suklaaseen dipattujen mansikoiden vankkaa asemaa lemmenruokana. Suklaata voi tarjota myös vaikkapa herkullisen suklaakakun muodossa, joka on omiaan tekemään vaikutuksen kumppaniisi!

Historiaa

Suklaan käyttö seksuaalisten halujen lisääjänä juontaa juurensa pitkälle historiaan. Legenda kertoo erään keisarin juoneen suklaata sulatettuna ennen kuin hän vieraili haaremissaan. Suklaajuoman tavoitteena oli piristää keisarin seksuaalisia kykyjä. Suklaasta löytyykin tiettyjä ominaisuuksia, jotka saattavat tehdä siitä todellisen lemmenrohdon. Nämä ominaisuudet liittyvät suklaan sisältämiin biogeenisiin amiineihin sekä rasvahappoihin, jotka muistuttavat kannabinoideja. Suklaa myös kykenee nostattamaan serotoniinipitoisuutta aivoissa. Vaikkei suklaan lemmenrohtovaikutuksista olekaan saatu tieteellisiä todisteita, ei suklaan nauttimisesta tai tarjoamisesta varmasti ole haittaakaan halutessasi tehdä vaikutuksen rakastettuusi.

Suklaan ja lemmenrohtojen etiikka

Halutessasi tehdä vaikutuksen kumppaniisi, kannattaa varmistaa myös, että valitsemasi suklaa on eettistä suklaata. Varmista, että se on valmistettu reilun kaupan periaatteita noudattaen. Suklaan valmistamiseen liittyy nimittäin valitettavan usein valitettavan räikeitä väärinkäytöksiä, jotka liittyvät esimerkiksi työväen suoranaiseen riistoon. Kaakaontuottajat eivät nimittäin välttämättä saa työstään lainkaan kohtuullista korvausta, vaan kaakaota saatetaan tuottaa aivan riistohinnoin. Tämän vuoksi olisikin tärkeää varmistaa, että valitsemasi suklaa on tuotettu eettisesti päivänvalon kestävällä tavalla. Tässä sinulla on oivallinen tilaisuus tehdä vaikutus kumppaniisi!
Eettiset näkemykset koskevat myös monia muita niin sanottuja lemmenrohtoja, joista osa on valitettavasti valmistettu siten, että toiminnan vuoksi on aiheutettu runsaasti kärsimystä, jopa sukupuuttoon kuolemisen vaara, tietylle eläinlajille. Sarvikuonot ovat tästä valitettava esimerkki. Ne on nimittäin salametsästetty lähes sukupuuttoon sarvensa takia, koska sarvesta on jauhettu jauhetta, jonka on uskottu edistävän seksuaalisuutta. Todennäköisesti sarven muoto on vaikuttanut tähän uskomukseen. Sarvijauheen ei kuitenkaan ole todistettu vaikuttavan sitä nauttineen henkilön seksuaalisiin ominaisuuksiin eikä sarvi edes sisällä sellaisia aineita, joilla voisi olla tällaisia vaikutuksia. Sarvikuonojen salametsästäminen onkin täysin epäeettinen teko!

Hieman samantapaiseen tilanteeseen sarvikuonojen kanssa on joutunut esimerkiksi Algerian Saharassa elävä aavikkokettu, joka on Algerian kansalliseläin. Rikkaista arabimaista tulevat metsästäjät metsästävät näitä pieniä ja kauniita eläimiä osittain siksi, koska uskovat saavansa niistä ravintoa, joka vaikuttaa positiivisella tavalla heidän seksuaalisiin kykyihinsä. Monet paikalliset asukkaat ovat olleet tyrmistyneitä ja vihaisia tällaisen toiminnan vuoksi, joka on vaarantanut aavikkokettujen tulevaisuuden.

Johtopäätöksiä

On vaikea kuvitella, kuinka kukaan voisi metsästää viattomia eläimiä kuviteltujen lemmenrohtovaikutusten vuoksi – oman, kuvitellun, nautinnon vuoksi. Lemmenrohdoista puhuttaessa olisikin erityisen tärkeää varmistaa, että rohdot on varmasti valmistettu eettisellä tavalla ja ettei niissä ole käytetty esimerkiksi uhanalaisia eläimiä.

Vaikka omissa lemmenrohdoissa ei olisikaan käytetty eläinperäisiä tuotteita, on silti vaarana, että ne on valmistettu epäeettisellä tavalla. Esimerkiksi suklaan raaka-aine, kaakao, tuotetaan valitettavan usein epäeettisissä olosuhteissa, joihin voi liittyä suoranaista kaakaontuottajan riistoa. Olisikin tärkeää varmistaa, että valitsemasi suklaa olisi tuotettu mahdollisimman eettisellä ja reilulla tavalla! Nykyaikainen ”kaikki-tänne-mulle-heti-nyt”-tyylinen kulttuuri on valitettavasti saanut aikaan sen, ettei monikaan pysähdy miettimään sitä, ovatko tuotteet, jotka tuottavat itselle mielihyvää, hyväksi muille – vai onko ne kenties valmistettu muita riistämällä. Hyvä lemmenrohtovinkki onkin se, että valitse mahdollisimman vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita valmistaessasi ruokaa rakkaimmallesi. Tämä osoittaa, että olet tiedostava ja muista välittävä persoona, jossa on potentiaalia luotettavaksi kumppaniksi!