Lemmenruuat

Lemmenruuat

Edellisellä sivullamme todettiin, että monia mereneläviä pidetään rakastavaisten ruokana. On kuitenkin olemassa myös monia muita ruokia, joiden ihan yleisesti ajatellaan parantavan mahdollisuuksia romantiikan saralla. Suklaa, osterit ja mansikat ovat vain muutamia esimerkkejä näistä niin sanotuista lemmenruuista, mutta nämä ruuat ovat jo kenties niinkin tuttuja lemmenruokina, että niiden voisi jopa väittää olevan kliseitä. Tämän vuoksi seuraavissa kappaleissa kerrommekin muutamia hieman kliseettömämpiä esimerkkejä lemmenruuista. Olipa näiden ruokien vaikutus sitten todellista tai plasebo-vaikutusta, niin aina kannattaa kokeilla niiden mahdollista vaikutusta halutessasi tehdä vaikutuksen kumppaniisi.

Pinjansiemenet parantavat miehistä kestävyyttä

Pinjansiementen uskotaan kohottavan miesten kestävyyttä ja jo muinaisten arabialaisten lääkäreiden tiedetään määränneen näitä lemmensiemeniä asiakkailleen. Nykylääketiede osaa sanoa, että pinjansiemenet sisältävät paljon sinkkiä ja sinkillä puolestaan tiedetään olevan positiivista vaikutusta miehen kestävyyteen. Kokeile valmistaa vaikkapa lammasta, jonka kuorrutat rosmariinilla sekä pinjansiemenillä tai leivo keksejä, joissa käytät pinjansiemeniä sekä antamassa kekseille makua että miehelle kestävyyttä. Pinjansiemenkeksit kahvin kera voi olla oivallinen jälkiruoka romanttisen illan aikana.

Viikuna luo tunnelmaa

Kypsä viikuna on tunnettua lemmenruokaa. Jo pelkästään tämän ruuan rakenne on herkkä ja hedelmän maku on kukkamainen. Viikunoiden syöminen voikin parhaimmillaan luoda tunnelmaa. Viikunoita voi tarjota balsamiviinietikan kera tai vaikkapa suklaakakun kera.

Inkiväärillä on vahva tuoksu

On todettu, että inkivääri omaa ominaisuuksia, joista on hyötyä lääkinnällisissä käyttötarkoituksissa. Inkiväärin tuoksu on vahva ja sen on todettu toimivan verenkiertoa parantavalla tavalla. Sen avulla veri kiertää koko vartalossa vapaammin. Käytä inkivääriä vaikkapa erilaisissa wokkiruuissa tai aasialaisissa ruuissa. Inkivääri on monikäyttöinen mauste, joka sopii monenlaisiin ruokiin.

Basilika on vanha lemmenrohto

Basilika on tunnettu jo legendoista, joissa sitä kuvailtiin niin vahvaksi lemmenrohdoksi, että naiset käyttivät basilikaa vartalopuuterin tapaan tavoitteenaan pitää miehensä luonaan. Basilikan tärkein ominaisuus on sen tuoksu, joka on samalla sekä puhdas että raikas. Basilika tuo mieleen kesän, joka on tunnetusti vilkasta aikaa romantiikan saralla.

Avokado oli suosittua atsteekkien parissa

Myös avokadoa on pidetty lemmenrohtona. Se oli suosittua tässä käytössä esimerkiksi atsteekkien parissa. Voi olla, että hedelmän muoto on vaikuttanut tähän uskomukseen. Oli miten oli, mutta olipa avokado lemmenrohto tai ei, kannattaa sitä kokeilla vaikkapa erilaisten voileipien päällä tai kivana lisänä salaattiin. Kokeile ihmeessä myös avokadokeittoa.

Chili nopeuttaa aineenvaihduntaa

Chili jos mikä saa veren liikkeelle ja sydämensykkeen nopeutumaan. Aineenvaihdunta alkaa toimia aivan uudella tavalla chilin nauttimisen jälkeen ja saattaapa hikikin nousta pintaan. Chili on eksoottinen mauste, joka voi maustaa ruuan lisäksi myös rakkauselämää. Kannattaa tosin selvittää etukäteen, kuinka hyvin kumppanisi sietää chiliä – yksilölliset erot voivat olla tässä suhteessa suuria ja siinä missä joku toinen rakastaa chiliä, voi joku toinen jättää ruoka-annoksensa kokonaan syömättä, jos siinä on liikaa chiliä.

Rosmariinilla on upea aromi

Rosmariini hurmaa tuoksullaan. Keskiajalla sitä käytettiin kylpyveden tuoksuna ja nykyisin sitä käytetään parfyymeissa. Ruuanlaitossa rosmariinia voi käyttää vaikkapa erilaisissa keitoissa ja pata- sekä paistiruuissa. Kokeile myös maustaa pähkinöitä rosmariinilla.

Artisokka toimii dipattavana

Artisokka hurmaa maullaan. Sen avaaminen vaatii malttia ja voi toimia esileikin tapaisena lämmittelynä. Lehdet sopivat hyvin vaikkapa dipattaviksi.

Parsa sisältää runsaasti E-vitamiinia

Parsan muoto on tehnyt siitä lemmenrohdon. Muotonsa lisäksi parsan ominaisuuksia ovat runsas kalsium-, E-vitamiini- ja kaliumpitoisuus. Ranskassa oli ennen vanhaan tapana syödä parsaa ennen avioitumista.

Viinirypäleet olivat merkki hedelmällisyydestä

Viinirypäleitä on pidetty ennen hedelmällisyyden merkkinä. Viinirypäleterttuja on tarjottu muinaisessa Kreikassa juuri avioituneille aviopareille. Tämän tavan toivottiin takaavan jälkikasvun syntyminen. Viinirypäleiden syöttäminen omalle rakastetulle on ehkä tunnetuin mielikuva kiihkeästä rakkaudesta. Viinirypäleitä voi käyttää esimerkiksi linturuokien mausteena, mikä voi olla kivaa vaihtelua viinirypäleiden syömiselle yksittäin.